29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: „Încercarea de a face legătură între directorul Unifarm şi Guvern...

Ludovic Orban: „Încercarea de a face legătură între directorul Unifarm şi Guvern e o manipulare”

Ludovic Orban respinge orice acuzație că l-ar fi protejat pe șeful Unifarm, cercetat acum de DNA pentru o mită de 760.000 euro, catalogând drept „o imensă manipulare” încercarea unor oameni politici din PSD de a include Guvernul în acest scandal.

“Toată lumea încearcă să creeze o legătură între Guvern şi directorul Unifarm. Deci noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Nu am avut niciun fel de informaţii nici eu, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun.”, a declarat Ludovic Orban duminică seara, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Premierul a adăugat că orice persoană care se face vinovată de fapte de corupție, mai ales în achiziții de materiale sanitare, trebuie să plătească pentru faptele sale.

“Dacă au existat acte de corupţie şi dacă DNA are aceste date privitoare la fapte de corupţie, dacă cineva a greşit, trebuie să fie pedepsit. Încercarea penibilă a unora de a face legătură între Unifarm, directorul Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare.”, a mai afirmat premierul Orban.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. În ultimele zile în spațiul public au apărut acuzații că Ludovic Orban ar fi știut ce tip de achiziții face Unifarm și ar fi tolerat acest lucru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă