15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderii Coaliției vor discuta o posibilă revocare a președintelui AEP

Liderii Coaliției vor discuta o posibilă revocare a președintelui AEP

Liderii Coaliției de guvernare, care se vor reuni în ședința din ziua de marți, 10 ianuarie 2023, vor discuta și situația președintelui AEP.

Acest anunț a fost făcut, luni, deci cu o zi înainte, de senatorul PSD Daniel Zamfir.

“Partidul Social Democrat nu dă nimănui un cec în alb”, a precizat senatorul Daniel Zamfir într-o declarație telefonică la postul Digi 24.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) este Constantin Florin Mitulețu Buică, aflat în această funcție din anul 2019. Luni, 9 ianuarie 2023, ANI a anunțat că a sesizat Parchetul General cu privire la Mitulețu Buică, pe motiv că acesta și-ar fi angajat nelegal cumnata la AEP. Cumnata fusese angajată, în anul 2019, la cabinetul unuia dintre vicepreședinții AEP.

În prezent, acea persoană, care ar fi fost angajată nelegal, nu mai lucrează la AEP.

Pe de altă parte, președintele AEP a declarat că el n-a făcut decât să aprobe o propunere de angajare venită de la unul dintre vicepreședinții AEP.

Din datele făcute publice până acum nu reiese dacă problema este legată strict de președintele AEP, care și-ar fi folosit funcția pentru a-și favoriza o rudă. Nu este lămurit dacă, fără intervenția președintelui AEP, acea rudă a lui avea dreptul să ocupe funcția. Buică a afirmat, luni, că acea persoană are studii superioare. Nu se știe însă în ce an le-a finalizat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă