19.2 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăJustițiePreședintele AEP este reclamat la Parchetul General

Președintele AEP este reclamat la Parchetul General

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a reclamat pe președintele AEP, Constantin Florin Mituleţu Buică, la Parchetul General, pe motiv că și-ar fi angajat nelegal o rudă în instituția pe care o conduce.

AEP este Autoritatea Electorală Permanentă. Buică este acuzat că şi-ar fi angajat nelegal o cumnată pe postul de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Constantin – Florin Mituleţu Buică a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis, aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, anunță un comunicat transmis de ANI.

Președintele AEP are doi vicepreședinți

Florin Mitulețu Buică conduce AEP, în calitate de președinte, din februarie 2019. Anterior, Buică fusese secretar general al AEP. În subordinea lui Buică se află doi vicepreședinți. Aceștia sunt Marian Muhuleț și Zsombor Vajda. Muhuleț este vicepreședinte din anul 2016 iar Vajda a primit funcția de vicepreședinte în anul 2018.

Într-o declarație telefonică la postul Digi 24, Florin Mitulețu Buică a afirmat că angajarea socotită nelegală s-a produs în anul 2019. Președintele Autorității Electorale a susținut că a aprobat această solicitare de angajare întrucât solicitarea venea de la vicepreședintele instituției.

„A avut această propunere vicepreședintele, care o cunoștea, și eu am aprobat-o”, a recunoscut Buică.

Femeia care ar fi fost angajată nelegal nu mai lucrează acum la AEP.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de furtună, în România

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 iunie 2023, meteorologii au anunțat un cod portocaliu și un cod galben de furtună, în diverse zone ale...

Ambasadorul UE: „Republica Moldova a găzduit Europa”

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a mulțumit poporului și autorităților Republicii Moldova pentru modul cum au găzduit Summit-ul Comunității Politice Europene. „Dragi moldoveni, vă...

Peste 20 de șefi de stat și de guvern, plus secretarul general NATO, merg în Turcia la ceremonia de reinstalare în funcție a lui...

Autoritățile de la Ankara au anunțat că peste 20 de stat și de guvern, precum și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, sunt așteptați la...
Ultima oră
Pe aceeași temă