20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăLegea pensiilor speciale, atacată la CCR

Legea pensiilor speciale, atacată la CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, să atace la Curtea Constituțională legea privind pensiile speciale, care tocmai a fost adoptată de Parlamentul României.

ÎCCJ va sesiza, vineri, 30 iunie, Curtea Constituțională cu excepțiile de neconstituționalitate.

Pentru magistrați, reforma pensiilor speciale nu se va aplica până în 2028, iar toate schimbările se vor petrece treptat, până în 2043.

Ce spune fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu?

“Eu cred că Înalta Curte va ține cont și de dezbaterile care au loc acolo și care, subliniez, nu sunt în vreo legătură cu vreun caz sau altul. Nu comentez aici un caz al Înalte Curți, ci faptul că discută această posibilă sesizare la CCR”, a ținut să precizeze Predoiu.

“N-ar fi un eveniment inedit, pentru că în general Înalta Curte își manifestă un rol destul de proactiv, am văzut în ultimii ani, în a sesiza Curtea Constituțională, a făcut-o recent în legătură cu Codul de procedură penală și Codul penal. Unele sesizări, după cum ați văzut, au fost respinse, altele admise, până la urmă e un mecanism democratic, dar, repet, sunt curios care ar fi motivele”, a mai subliniat Predoiu.

Vicepremierul Cătălin Predoiu a explicat că “anumite măsuri au fost etapizate, tocmai pentru a nu bulversa sistemele. Sunt foarte mulți beneficiari ai acestor pensii de serviciu care ar putea oricând să plece la pensie și care ar pur și simplu destabiliza funcționarea unor sisteme vitale”, a precizat el.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă