9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis s-a testat anti Covid. Rezultatul este negativ

Klaus Iohannis s-a testat anti Covid. Rezultatul este negativ

Klaus Iohannis a fost testat anti Covid, iar rezultatul este unul negativ, a anunțat administrația prezidențială. Președintele României a fost contact direct al unei persoane infectate. Este vorba despre șeful de stat din Republica Letonia, cu care a intrat în contact în timpul vizitei de la Malmo, din Suedia.

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată. Asta, după ce președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV2, scrie Agerpres. Șeful statului român a avut contact cu acesta, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut și el un test COVID. Rezultatul este negativ. 

Klaus Iohannis, testat anti Covid

Administrația Prezidențială a transmis următoarele: 

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, Administrația Prezidențială pentru Agerpres

Președintele leton, infectat cu SARS-CoV-2

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, după ce a revenit din vizita de lucru efectuată în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita, scrie Digi24.

Sursa foto: presidency.ro

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă