15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăIordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

Iordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

„Comisia de la Veneţia a lăudat “separaţia carierelor” judecătorilor de a procurorilor, prin transferarea competenţelor de numiri de la plen la cele două secţii ale CSM”, a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta mai precizează că în raportul Comisiei de la Veneţia se arată susţinerea pentru scoaterea preşedintelui României din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (ÎCCJ).

„O altă modificare contestată, dar laudată de Comisia de la Veneţia, a fost scoaterea preşedintelui din procedura de numire la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie”, potrivit sursei citate.

Un alt aspect subliniat de social-democratul Florin Iordache se referă la protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti.

„Este pentru prima dată când o instituţie cu mare impact în dezvoltarea democraţiei pune în discuţie problema protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti”, susţine preşedintele Comisiei speciale.

Precizările lui Florin Iordache vin în contextul în care Comisia de la Veneţia a recomandat, vineri, autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...
Ultima oră
Pe aceeași temă