Foto: Arhivă

Ion Iliescu a cerut urna mobilă acasă pentru a putea vota

Nici fostul președinte al României Ion Iliescu, nici soția lui nu s-au prezentat la secția de votare, duminică, 10 noiembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2019 - 13:27

UPDATE 13,15: Secția de votare de la Liceul Jean Monnet a trimis urna mobilă acasă la Ion Iliescu, astfel că fostul șef al statului și-a putut exercita dreptul de vot.

Ion Iliescu (89 de ani) a fost internat de mai multe ori în spital pe parcursul anului 2019, din cauza unor probleme cardiace.

---------------------------------------------

Ion Iliescu și soția lui, Nina Iliescu nu se vor prezenta la secția de vot în ziua alegerilor prezidențiale, 10 noiembrie.

Potrivit unor surse neoficiale, familia Iliescu a cerut să i se trimită acasă urna mobilă pentru a putea vota. Această procedură se folosește de regulă pentru persoane nedeplasabile, de exemplu pentru cele care au o stare de sănătate precară. Urna mobilă se trimite, după caz, la spital sau la domiciliul alegătorului.

Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, "alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, precum și persoanele aflate în arest la domiciliu, reținute, deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă au depus cerere în acest sens în termen legal".

Familia Iliescu trebuia să se prezinte la vot la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1. La tururile de alegeri de până acum, Ion Iliescu și Nina Iliescu se prezentau de obicei la vot încă de dimineață.

Ion Iliescu (89 de ani) a fost președinte al României între anii 1989 - 1996 și 2000 - 2004. De asemenea, el a fost președinte al PSD și, ulterior, președinte de onoare al PSD.

Comentarii