15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăIon Iliescu a cerut urna mobilă acasă pentru a putea vota

Ion Iliescu a cerut urna mobilă acasă pentru a putea vota

UPDATE 13,15: Secția de votare de la Liceul Jean Monnet a trimis urna mobilă acasă la Ion Iliescu, astfel că fostul șef al statului și-a putut exercita dreptul de vot.

Ion Iliescu (89 de ani) a fost internat de mai multe ori în spital pe parcursul anului 2019, din cauza unor probleme cardiace.

———————————————

Ion Iliescu și soția lui, Nina Iliescu nu se vor prezenta la secția de vot în ziua alegerilor prezidențiale, 10 noiembrie.

Potrivit unor surse neoficiale, familia Iliescu a cerut să i se trimită acasă urna mobilă pentru a putea vota. Această procedură se folosește de regulă pentru persoane nedeplasabile, de exemplu pentru cele care au o stare de sănătate precară. Urna mobilă se trimite, după caz, la spital sau la domiciliul alegătorului.

Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, “alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, precum și persoanele aflate în arest la domiciliu, reținute, deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă au depus cerere în acest sens în termen legal”.

Familia Iliescu trebuia să se prezinte la vot la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1. La tururile de alegeri de până acum, Ion Iliescu și Nina Iliescu se prezentau de obicei la vot încă de dimineață.

Ion Iliescu (89 de ani) a fost președinte al României între anii 1989 – 1996 și 2000 – 2004. De asemenea, el a fost președinte al PSD și, ulterior, președinte de onoare al PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă