Iohannis: De ce încearcă PSD să amputeze puterile preşedintelui

Preşedintela Klaus Iohannis a avut, marţi, o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, el spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2018 - 13:39

El a mai spus că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere.

"Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară aşa o confuzie în spaţiul public, eu am spus de prima dată că voi citi aceast[ motivare până o îneleg foarte bine, însă mai avem puţin de citit. Citind, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate ne duce mai aproape de adevăr, vom vedea". a declarat Iohannis, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

El a spus că lupta anticorupţie trebuie dusă cu toată fermitatea şi România trebuie să aibă încredere că este o luptă dreaptă.

"Două chestiuni aş sublinia după o primă citire foarte atentă a deciziei şi motivării. Spun din capul locului că în acetă etapă că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne duce mai aproape de adevăr, vom vedea. Daţi-mi voi să o iau de la început. Evident că toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticprupţie şi atunci se pune întrebarea legitimă: dacă atâţia politicieni sunt nemulţumiti de lupta anticorupţie, mai e nevoie de ea? România are nevoie de lupta anitcorupţie. Ea trebuie dusă cu toată fermrtatea sşi România trebuie să aibă încredere că este o lutpă dreaptă", a declarat preşedintele.

Iohannis a mai spus că se poate constata uşor că PSD încearcă de o bună vreme să amputeze puterile preşedintelui.

"Putem să constatăm destul de uşor că PSD încearcă de o bună vreme încoace să amputeze puterile preşedintelui. Un partid, atenţie. De ce? Fiindcă preşedintele României, evident, are în multe privinţe alte păreri decât majoritatea psd-istă. Am văzut această dorinţă prima dată când s-a modificat legea ANCOM. A continuat discuţia şi la legile justiţiei, unde puterea pre;edintelui a fost diminuată faţă de situaţia anterioară din legile care au fost în vigoare. Nu cumva acestea au fost modificate şi pentru a diminua puterea preşedintelui? Este clar că PSD încearcă prin toate mijloacele de care dispune să diminueaze puterea preşedintelui", a mai spus Klaus Iohannis.

Comentarii