10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportVocalul Antonescu ataca dur Guvernul de intimi ai premierului

Vocalul Antonescu ataca dur Guvernul de intimi ai premierului

Liderul deputatilor liberali Crin Antonescu a iesit, ieri, la atac, impotriva premierului Tariceanu. El a criticat faptul ca Tariceanu a realizat un guvern de "intimi”. El a spus ca noua Putere a pastrat structura actuala a Executivului prea incarcata, din cauza dorintei de a satisface clientela politica. Crin Antonescu i-a cerut premierului sa faca publica lista oamenilor din PNL plasati in diferite consilii de administratie si presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa se retraga din comisia de privatizare a CEC.
Crin Anonescu este nemultumit pentru ca premierul Tariceanu are "anumite ezitari” in restructurarea Guvernului. El a reamintit ca formula "hipertrofiata” a actualului Executiv a fost creatia pesedistilor Adrian Nastase si Octav Cozmanca, iar Alianta a promis, in campania electorala, reducerea numarului de ministere. Ca un exemplu concret, liderul deputatilor liberali a mentionat Cancelaria primului-ministru, care este "un al doilea Guvern”. El a sustinut ca demersul sau nu are nici o legatura cu cel al PD, comentand ca democratii “s-au aratat cam brusc constienti ca structura Guvernului e prea stufoasa”. Deputatul PNL a spus ca actuala structura a Guvernului este consecinta existentei “unei numeroase clientele de partid”, in cazul tuturor fortelor politice care s-au succedat la guvernare, pe care insa, din pacate, actuala putere “a ridicat-o, intr-un anumit sens, pe cele mai inalte culmi”. El a cerut o analiza a prestatiei ministrilor liberali.

Tariceanu a construit un Guvern de "intimi”

"Semnele pe care le da premierul in legatura cu restructurarea Guvernului nu sunt incurajatoare”, a sustinut Crin Antonescu. “Am vazut deja o remaniere foarte rapida, care nu a fost explicata sau discutata si care mie mi se pare nejustificata, de rau augur. Daca asta este viziunea premierului despre remaniere, este foarte putin si este prost”, a spus Crin Antonescu. El a caracterizat numirea lui Mihai Voicu ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul drept "nejustificata" si de "rau augur”. "Daca aceasta este remanierea, este foarte putin si foarte prost”. Explicatia lui Crin Antonescu pentru situatia actuala: Calin Popescu Tariceanu a facut un guvern de “intimi”, iar noua nominalizare a lui Mihai Voicu ar fi un semn ca “iluziile” lui Tariceanu sunt de nezdruncinat. In acest context, Crin Antonescu a cerut sa se faca publice “toate colaborarile ministrilor, participarile in comisiile de privatizare, unde se munceste mult si se plateste bine”.
Pe de alta parte, Crin Anontescu i-a cerut premierului Tariceanu sa faca precizari in legatura cu distribuirea, din fonduri publice, a 4.000.000 de fluturasi cu chipul sau. Nu scapa insa de critici nici presedintele: “Eu nu fac parte dintre colegii care s-au iritat ca presedintele Traian Basescu a mers la Guvern si a denuntat faptul ca ceea ce se intampla cu incapacitatea corelarii si eficientei autoritatilor adanceste criza de incredere in acestea. El ar trebui sa fie de trei ori mai suparat pe SRI. Nu eu l-am chemat pe Radu Timofte pe patul de spital sa-i spun: in 24 de ore vreau sa-mi descoperi secretul aviarei”, a afirmat deputatul liberal.

Olteanu sa renunte la comisia de privatizare a CEC!

Nici presedintele Camerei, unul dintre apropiatii lui Tariceanu, nu a fost scutit de critici. “Ii cer presedintelui Camerei Deputatilor sa se retraga din comisia de privatizare a CEC. Nu cred ca este moral ca presedintele Camerei sa aiba astfel de functii”. Antonescu il invita pe Bogdan Olteanu sa inteleaga ca pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor este mai putin compatibila cu cea de membru al unei comisii de privatizare.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a replicat: “La Comisia pentru privatizarea CEC ma duc sa fac treaba si primesc, pentru asta, niste bani prin lege, asa cum am facut si la Comisia pentru privatizarea BCR, unde am facut treaba buna. Crin Antonescu va avea calificarea morala sa vorbeasca despre banii pe care-i primesc eu dupa ce ne va spune la cate sedinte de plen si de Birou Permanent ale Camerei Deputatilor a lipsit in ultimul an, de cand e lider de grup, si cati bani a luat pentru acele sedinte de la care a lipsit”, a spus Olteanu. Care insa nu a precizat de ce abia acum recunoaste ca l-a “acoperit” inclusiv financiar pe colegul sau. Olteanu a precizat ca nu-l va mai sustine pe Antonescu la sefia grupului PNL din Camera Deputatilor pentru sesiunea urmatoare, catalogand drept “extrem de slaba” prestatia de pana acum a acestuia. El a spus ca deputatii PNL l-ar putea schimba pe Crin Antonescu.

Va ataca sau nu sefia PNL?
Crin Antonescu, cunoscut drept vocal al liberalilor, a precizat ca vorbeste in nume personal si ca este dispus sa accepte riscul pierderii functiei de lider de grup. Si alti parlamentari liberali au nemultumiri fata de comportamentul premierului in scandalul fluturasilor sau in cazul nominalizarii lui Mihai Voicu drept ministru pentru Relatia cu Parlamentul, fara consultarea lor. In aceste conditii, se vorbeste chiar de cautarea unei alternative pentru conducerea partidului la viitorul congres care este programat, teoretic, pentru 2009. Chiar daca mai sunt doi ani, se vorbeste deja de doi posibili succesori ai lui Tariceanu: Bogdan Olteanu sau Crin Antonescu. Cert este ca Antonescu s-a ferit sa se asocieze, public, cu vreuna din taberele din PNL. A refuzat oferta lui Tariceanu facuta la ultima delegatie Permanenta de a face parte din conducerea PNL ca rasplata pentru sustinerea premierului – poate i s-a parut prea putin, spun colegi de-ai sai, dar nu s-a alaturat nici gruparii Stolojan.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă