Tăriceanu: Guvernul va elabora un act normativ care va interzice reangajarea la stat a militarilor ieșiți la pensie

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni că Guvernul Tudose va elabora un proiect de lege care va interzice reangajarea în instituții de stat a cadrelor militare ieșite la pensie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 16:17

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni că Guvernul Tudose va elabora un proiect de lege care va interzice reangajarea în instituții de stat a cadrelor militare ieșite la pensie.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască. Ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fi şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate să fac şi pe ordonanţă, o să hotărâm în perioada următoare”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Coaliția PSD-ALDE a discutat, luni, proiectul de modificare a legii pensiilor speciale, stabilind trei principii: pensile aflate în plată nu scad, pensiile nu vor fi mai mari decât salariile și nu vor mai creşte în funcţie de creşterea veniturilor celor aflaţi în activitate ci vor fi indexate în raport cu rata inflației.

Pe de altă parte, șeful Senatului a susținut că instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională nu sunt puse în pericol de numărul mare de militari care au cerut trecerea în rezervă, în ultimele zile.

„Împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spaţiul public cu privire la o aşa zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă în pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer apărare, ordine publică sau justiţie”, a spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu a făcut aceste declarații după reuniunea de luni a liderilor coaliției PSD - ALDE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...