Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Am prevăzut bani încă din 2015 pentru o pasarelă în Herăstrău, însă Ministerul Transporturilor nu şi-a dat acordul

Primăria Capitali susţine că, încă din 2015, existau fonduri pentru a se construi o pasarelă pietonală peste Parcul Herăstrău, dar Ministerul Transporturilor nu a avizat acest plan

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2017 - 23:52

Primăria Capitali susţine că, încă din 2015, existau fonduri pentru a se construi o pasarelă pietonală peste Parcul Herăstrău, dar Ministerul Transporturilor nu a avizat acest plan, scrie Mediafax.

"Primăria Municipiului Bucureşti a încercat încă din anul 2015 să găsească o soluţie sigură pentru pietonii şi bicicliştii care traversează neregulamentar Parcul Herăstrău pe podul de cale ferată. Deşi ALPAB avea prevăzuţi bani în buget pentru construcţia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia. (…) Atât n 2015, cât şi în anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea Municipalitaţii, argumentând că soluţia propusă nu se încadrează în regulile privind amplasarea şi autorizarea constucţiilor în zona de protecţie a căii ferate", se arată într-un comunicat de presă emis, miercuri, de Primăria Capitalei.

În prezent, trecerea pietonilor şi a bicicliştilor de pe un mal pe altul al Lacului Herăstrău se face pe lângă calea ferată Bucureşti-Constanţa, pe podul de cale ferată. Traversarea dintr-o parte în cealalta se realizează în condiţii dificile, având în vedere proiectarea structurii cu scări cu trepte şi unghi de înclinare mare, ceea ce face imposibilă deplasarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Marţi, un copil de 16 ani fost electrocutat pe pasarela de peste DN1, în zona Mioriţia, minorul prezentând arsuri de gradul 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corpului. Tânărul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...