Mesajul președintelui Iohannis, în prima zi de școală: Legea Educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, că Legea Educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle, ale cărui piese se schimbă continuu.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 10:39

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, că Legea Educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle, ale cărui piese se schimbă continuu.

„Mă bucur să mă aflu astăzi aici.. Vă doresc mult succes în noul an școlar în acest colegiu cu o tradiție bogată. Din nefericire, condițiile de studiu nu sunt la fel de bune peste tot ca în colegiul vostru. Există mulți elevi care încep școala fără a avea manuale pe bănci, mulți elevi care nu pot începe școala în condiții decente sau ale căror școli nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar", a mai spus președintele.

Totodată, șeful statului a vorbit despre problemele cu care se confruntă românii.

„O mare parte dintre elevi termină școala ca analfabeți funcționali. Deși pot citi, nu pot înțelege substanța unui text scris. O altă problemă este abandonul școlar - nu ne putem permite acest lucru ca societate. Nu ajută cu nimic să mutăm vina de la autoritățile centrale la cele locale, de la un guvern la altul sau de la școală la familie”, a adăugat el.Aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță din învățământul preuniversitar vor începe luni cursurile anului școlar 2017-2018. Dintre aceștia, 165.000 sunt elevi de clasa pregătitoare, iar aproape 400.000 sunt copii de grădiniță. 

Cursurile noului an școlar însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018). Elevii de clasa a V-a vor învăța în prima parte a semestrului I după un Compendiul introductiv pentru gimnaziu până la finalizarea manualelor necesare acestei clase.


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...