Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Avertizare de călătorie în Irak

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru românii care tranzitează sau vor să de deplaseze în Regiunea Kurdistan, din Irak. Astfel, autoritățile turce au închis punctul de trecere al frontierei Ibrahim Khalil, terestru, singurul funcțional dintre Regiunea Kurdistan şi Turcia, potrivit unui comunicat al MAE.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 28.11.2015 - 13:15

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru românii care tranzitează sau vor să de deplaseze în  Regiunea Kurdistan, din Irak. Astfel, autoritățile turce au închis  punctul de trecere al frontierei Ibrahim Khalil, terestru, singurul funcțional dintre Regiunea Kurdistan şi Turcia, potrivit unui comunicat al MAE.

Punctul de trecere a fost închis în repetate rânduri, în contextul operaţiunilor militare desfăşurate în partea turcă a vămii (localităţile Sirnak, Silopi, Cizre, Nusaybin).

În consecinţă, MAE a recomandat cetăţenilor români să evite deplasările în această zonă.

”De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!””, se arată în comunicatul MAE.

Citește totul despre:

Comentarii