DOCUMENT. Textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu: Aceasta nu este o moțiune de cenzură împotriva unui guvern PSD+ALDE. Este un act de responsabilitate politică

În moțiunea de cenzură prin care social-democrații vor să-și demită propriul Guvern, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut ”busola bunului-simț” și că ”Este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României ”.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2017 - 18:58

În moțiunea de cenzură prin care social-democrații vor să-și demită propriul Guvern, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut ”busola bunului-simț” și că ”Este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul  României ”. 

În cele patru pagini ale moțiunii, intitulată ””România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, Sorin Grindeanu este criticat că nu demisionează din fruntea Guvernului, fiind acuzat de imaturitate, dispreț față de instituțiile statului șiiresponsabilitate. 

Descărcați textul moțiunii de cenzură.

”La cinci luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu, partidele coaliției majoritare au analizat, au dezbătut și au evaluat stadiul îndeplinirii măsurilor programate pentru perioada de referință scursă de la învestirea Guvernului  și au decis retragerea spijinului politic acordat prim-ministrului Sorin Grindeanu și echipei guvernamentale. În urma deciziei,  25 din cei 27 de membri ai Guvernului și-au prezentat demisiile din funcții, înțelegând corect responsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democrații constituționale. 

(...) Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul din miniștri, în loc să respecte votul de învestitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile legale și constituționale sunt facultative și pot sfida votul acordat de cetățeni și democrația. ”Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu  nu reușește să demonstreze altceva decât că există politicieni care și-au pierdut iremediabil busola bunului-simț, onoarea și demnitatea (...) Aceasta nu este o moțiune de cenzură împotriva unui guvern PSD+ALDE. Este un act de responsabilitate politică  pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”, se arată în textul moțiunii. 

PSD va depune și va citi duminică, în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură prin care vrea să-și demită Guvernul. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...