15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș cere DEMITEREA conducerii ISU

Dacian Cioloș cere DEMITEREA conducerii ISU

Premierul Dacian Cioloș a cerut, la ședința de Guvern, să fie demisă conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), după ce au apărut informații că ISU știa de existența clubului Colectiv înainte de tragedie și nu a făcut verificări. 

”Vreau ca șefii ISU să nu mai poată ocupa astfel de funcții. Înțeleg că au fost suspendați, vreau să fie demiși. Acolo sunt probleme structurale, nu doar o situația punctuală. Aștept un program de reformare al ISU de la Raed Arafat”, a spus Cioloș. 

Citește și: Anchetă internă la ISU București, după incendiul din Colectiv. Conducerea ISU, SUSPENDATĂ

De asemenea, Cioloș le-a cerut instituțiilor publice să pună pe site-urile lor toate informațiile de interes public. 

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, i-a spus premierului că secretarul de stat Raed Arafat a fost informat, marți, că încă de la sfârșitul lunii septembrie o societate comercială care organiza evenimente în Clubul Colectiv a informat IGSU și conducerea ISU București că acolo urmează să aibă loc un eveniment la care ar fi urmat să participe foarte mulți oameni.

”În momentul în care am avut această informație, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situația de fapt să fie înaintată de urgență la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei și întrega conducere a ISU București-Ilfov a fost pusă la dispoziție până la definitivarea situației, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă”, a declarat Tobă.

El i-a mai spus premierului că în acest caz la ISU București-Ilfov a fost începută o ”verificare de sistem” pentru a vedea ce măsuri trebuie luate la această structură, inclusiv cu ”transparența a tot ceeea ce înseamnă sponsorizări”. Ministrul a precizat că toate aceste sponsorizări vor fi afișate pe site-ul instituției, pentru transparență.

La ședința de guvern în care sunt prezentate verificările făcute la ISU în urma tragediei din Colectiv nu participă și secretarul de stat în MAI Read Arafat.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la Fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă