12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Culise

Nastase cel frumos

Reintoarcerea lui Theodor Stolojan in viata politica este considerata benefica de peste 80% dintre romanii chestionati in cadrul unui studiu realizat de “Grupul de Studii Sociale 2000” (GSS) in perioada 5-11 august a.c. la comanda Multimedia Political Comunication. Studiul ii lustruieste imaginea fostului premier Adrian Nastase, scotandu-l nu numai un exemplu de profesionist, dar si unul de frumusete. La intrebarea “Care credeti ca este cel mai bun prim-ministru al Romaniei dupa 1989?”, Adrian Nastase este in fruntea clasamentului (25,90%) urmat de Theodor Stolojan (24,73%) si abia apoi de actualul premier Calin Popescu Tariceanu (10,81%). Cariera de modelling si afisarea zambetului de cuceritor nu i-a folosit la nimic premierului Tariceanu, de vreme ce “oglinda” GSS l-a scos pe Adrian Nastase cel mai frumos barbat-politician din tara. Nastase a obtinut 22,5% din optiunile celor chestionati, urmat de Calin Popescu Tariceanu (20,2%) si Mircea Geoana (13,7%). Locul fruntas in topul celor mai frumoase (atragatoare) femei-politician este detinut de Mona Musca (50,2%), pe urmatoarele locuri clasandu-se Daciana Sarbu (5,5%) si Mioara Mantale (5,2%).

Rodica Culcer promite ca va implementa modelul BBC

Rodica Culcer a fost desemnata castigatoare a concursului organizat vineri de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director la Stiri, ea obtinand nota noua. Comisia de evaluare a fost formata din trei membri ai Consiliului de Administratie al TVR Ð Tudor Giurgiu, George Pruteanu, Anne-Marie Juganaru Ð si patru persoane din afara institutiei: Mihai Coman, Anca Fusariu, Ioana Avadani si Emil Hurezeanu. Decizia comisiei urmeaza a fi supusa validarii de Consiliul de Administratie in sedinta din 18 august. Culcer are de gand sa-si puna experienta dobandita la BBC in folosul noii functii. Ea a declarat ca are in vedere “o serie de masuri organizatorice si editoriale” pe care le-a inclus in proiectul depus pentru concurs si pe care intentioneaza sa le implementeze. “Aceste masuri se apropie foarte mult de BBC, pentru ca asta este scoala din care vin”, a explicat ea. “Dorinta mea este sa transform Stirile TVR intr-un serviciu relevant pentru cat mai multa lume”, a mai spus castigatoarea concursului.

Tariceanu, mai mediatizat decat Basescu

Spre deosebire de luna iunie, cand cea mai mediatizata personalitate politica a fost presedintele Traian Basescu, in iulie, cel mai des prezentat la tv a fost premierul Calin Popescu Tariceanu, care a aparut in 400 de stiri si a avut un numar de 239 de interventii, arata ultima monitorizare a CNA.
Monitorizarea a fost realizata in perioada 1-30 iulie 2005, fiind urmarite principalele emisiuni de stiri, dezbatere si divertisment ale principalelor posturi de televiziune si de radio: TVR 1, Antena 1, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, B1 TV, National TV, OTV, Radio Romania Actualitati, Europa FM si Info Pro.
Potrivit rezultatelor monitorizarii, reprezentantii autoritatii publice au fost mai prezenti in emisiunile de stiri difuzate de posturile de televiziune in luna iulie decat reprezentantii puterii si ai opozitiei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă