13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Pentru acordul privind scutul, Aurescu a acţionat în baza unui mandat...

Băsescu: Pentru acordul privind scutul, Aurescu a acţionat în baza unui mandat aprobat de mine

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, miercuri, la întoarcerea din vizita în SUA, că, pentru încheierea acordului privind scutul antirachetă, secretarul de stat Bogdan Aurescu a acţionat în baza unui mandat scris şi aprobat de el, potrivit Mediafax.

“Bogdan Aurescu a acţionat în baza unui mandat scris şi aprobat de mine”, a afirmat Traian Băsescu.

“Îmi asum alături de el viitoarele critici, dacă vor fi. S-ar putea să am şocul să îl aplaudaţi”, le-a mai spus preşedintele ziariştilor.

Traian Băsescu a făcut această precizare după ce a spus că speră că în zece zile se va conveni cu Departamentul de stat ca Acordul să poată fi făcut public în România şi în SUA şi că imediat ce se va ajunge la această înţelegere secretarul de stat Bogdan Aurescu “va da public toate explicaţiile pe fiecare clauză a Acordului”.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marţi, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu.

Semnarea documentului se produce la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010. Negocierile pentru încheierea acordului au fost conduse din partea României de către secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă