13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAmenzi mai mari pentru mitinguri ilegale

Amenzi mai mari pentru mitinguri ilegale

 

După publicarea recentă pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a proiectului de lege care reglementează adunările publice, mai multe site-uri de ştiri au lansat ideea potrivit căreia mitingurile în faţa Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului vor fi interzise.

Purtătorul de cuvânt al MAI a declarat pentru România liberă că la mijloc este o neînţelegere şi că manifestaţiile din faţa instituţiilor publice vor avea loc în continuare. “Articolul 7 din noul proiect de lege este identic cu articolul 5 din vechea Lege nr. 60 din 1991.

Noutăţile nu se referă la interzicerea mi-tingurilor în faţa Guvernului şi a Preşedinţiei, care se vor putea desfăşura în continuare, ci la cu totul alte lucruri”, a precizat pentru RL purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

El susţine că noutăţile se referă la clasificarea adunărilor generale după gradul lor de risc, la reducerea orei de manifestare de la 23.00 la 22.00, la majorarea amenzilor şi la implicarea prefectului în manifestările cu risc ridicat.

“Potrivit proiectului, manifestările publice vor fi de patru feluri: fără grad de risc, cu grad de risc scăzut, mediu şi ridicat. Pentru ultimul tip de manifestare, prefectul va fi cel care va coordona o echipă formată din reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai Poliţiei Rutiere”, afirmă Marius Militaru.

El adaugă faptul că reprezentanţii Jandarmeriei şi cei ai Poliţiei vor decide gradul de risc al unei adunări publice, în funcţie de numărul de participanţi şi de locul ales pentru protest.

Amenzi mari

Noul proiect de lege propune amenzi usturătoare. Cei care organizează adunări publice nedeclarate în prealabil riscă o amendă de la 5.000 lei, la 20.000 lei. Aceeaşi amendă o vor primi şi cei care instigă populaţia la desfăşurarea unei adunări publice nedeclarate.

De asemenea, infiltrarea între manifestanţi a persoanelor care nu au lProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

ătură directă cu manifestarea se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei sau cu prestarea a 150 – 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă