Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

... Lege pentru protejarea averilor frauduloase

Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate ar fi trebuit sa intre astazi in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, insa a fost intoarsa la Comisia juridica, culmea, nu pentru ca asa solicitase societatea civila, ci la dorinta ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.10.2006 - 00:00
Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate ar fi trebuit sa intre astazi in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, insa a fost intoarsa la Comisia juridica, culmea, nu pentru ca asa solicitase societatea civila, ci la dorinta PSD. Comisia juridica nu a finalizat raportul asupra legii decat abia ieri, desi saptamana trecuta a dat avizul pentru aceasta deoarece deputatii PSD din comisie au dorit sa repuna in discutie articolul 18 din lege. Potrivit acestuia, in momentul in care se constata ca o avere sau o parte dintr-o avere nu poate fi justificata aceasta se confisca. Pesedistii sustin ca acest articol este "neconstitutional" si au propus ca legea sa spuna ca numai "in momentul in care se dovedeste ca o avere este ilicita aceasta se confisca".
Deputatul PSD George Baesu, secretar al Comisiei juridice, a declarat ca "cineva poate sa uite de unde a obtinut un bun sau o suma de bani si atunci nu are cum sa justifice provenienta acestora"...
La reluarea dezbaterilor, ieri dupa-amiaza, pesedistul Eugen Nicolicea a avut un amendament suplimentar. El a fost de parere ca articolul care prevede confiscarea averilor nejustificate este neconstitutional. In schimb, s-a propus ca, in cazul in care Curtea de Apel constata ca averea este nejustificata, sa trimita constatarea la... institutia din care face parte respectivul demnitar. Acolo ar urma sa se decida ce se va intampla cu averea politicianului. Parlamentarii au parut incantati de idee, dar singurul obstacol a fost faptul ca raportul era deja redactat. In consecinta, amendamentul lui Eugen Nicolicea a fost strecurat la rubrica... amendamente respinse. Acest fapt permite parlamentarilor sa reia discutia in plenul Camerei, care va incepe de luni dezbaterea legii ANI. Potrivit procedurii parlamentare, in plen se discuta doar amendamentele admise si respinse in cadrul comisiilor parlamentare, ele fiind singurele supuse la vot.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...