11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăGuvernul a aprobat schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în...

Guvernul a aprobat schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură. Astfel, în 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat actul normativ care stabileşte condiţiile pentru acordarea şi în acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

Pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru. Pentru acest an, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Suma alocată asigură achitarea ajutorului de stat determinat la plată şi neachitat în ultimul trimestru al anului 2022 de către APIA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, precum şi plăţile aferente anului 2023”, transmite Ministerul Agriculturii.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă