Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gelu Voican Voiculescu (Foto: Kanal D)

Gelu Voican, inculpat în dosarul Mineriadei, a fost numit director la Institutul Revoluţiei

Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, a fost numit director la Institulul Revoluţiei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2018 - 19:39

Gelu Voican Voiculescu, un apropiat al fostului preşedinte Ion Iliescu, a fost ales director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, informează Realitatea Tv.

Institutul Revoluţiei este subordonat Senatului României.

Gelu Voican Voiculescu este inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, alături de Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu. La acel moment, Ion Iliescu era preşedinte al României, Petre Roman era premier, Voiculescu era vicepremier, iar Măgureanu era director al SRI.

Voiculescu îl înlocuieşte în funcţia de director al Institutului Revoluţiei pe Claudiu Iordache (unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara), al cărui mandat de director urma să expire, în mod normal, în anul 2019.

Voican Voiculescu este controversat şi din cauza unor aspecte legate de Revoluţia Română şi, în mod special, de procesul Ceauşescu şi de execuţia acestuia.

Comentarii