Guvernanții nu-şi onorează angajamentele privind bugetul penitenciarelor

FSNAP: Guvernanții nu-şi onorează angajamentele privind bugetul penitenciarelor

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) avertizează că ministrul Justiţiei Ana Birchall şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici nu respectă angajamentele luate privind bugetele penitenciarelor.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

22.08.2019 - 16:11

Sindicaliștii menționează faptul că, în luna mai, au încheiat un acord cu Ministerul Justiției privind plata drepturilor de natură salarială şi de asistenţă socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80,9 milioane lei.

Sindicaliştii arată însă că prin OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, avizat de către Ana Birchall, se suplimentează bugetul sistemului penitenciar cu doar 30,8 milioane lei, sumă insuficientă pentru a acoperi plata drepturilor salariale restante şi suspendate.

”Mai grav, pentru a acoperi o parte din acest deficit, până la sfârşitul anului, Ministerul Justiţiei urmează să deturneze din sumele planificate pentru investiţii în penitenciare şi pentru finanţarea penitenciarelor spital. Continuă, astfel, o politică dezastruoasă de subfinanţare cronică a sistemului penitenciar şi de subminare a procesului de modernizare şi îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciare, dar şi de acumulare a unor datorii la plata drespturilor salariale faţă de angajaţii din penitenciare”, potrivit sursei citate.

 

Comentarii