14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăFSNAP: Guvernanții nu-şi onorează angajamentele privind bugetul penitenciarelor

FSNAP: Guvernanții nu-şi onorează angajamentele privind bugetul penitenciarelor

Sindicaliștii menționează faptul că, în luna mai, au încheiat un acord cu Ministerul Justiției privind plata drepturilor de natură salarială şi de asistenţă socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80,9 milioane lei.

Sindicaliştii arată însă că prin OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, avizat de către Ana Birchall, se suplimentează bugetul sistemului penitenciar cu doar 30,8 milioane lei, sumă insuficientă pentru a acoperi plata drepturilor salariale restante şi suspendate.

”Mai grav, pentru a acoperi o parte din acest deficit, până la sfârşitul anului, Ministerul Justiţiei urmează să deturneze din sumele planificate pentru investiţii în penitenciare şi pentru finanţarea penitenciarelor spital. Continuă, astfel, o politică dezastruoasă de subfinanţare cronică a sistemului penitenciar şi de subminare a procesului de modernizare şi îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciare, dar şi de acumulare a unor datorii la plata drespturilor salariale faţă de angajaţii din penitenciare”, potrivit sursei citate.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă