15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea: Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia

Dragnea: Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că premierul Viorica Dăncilă nu are de ce să demisioneze.

“Nu are de ce să-şi dea demisia şi are suportul nostru în continuare”, a spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că solicită demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de premier.

Șeful statului a precizat că, în cele trei luni de la instalarea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului, în ianuarie 2018, a remarcat că aceasta “nu face față poziției de premier”.

Anunțul lui Iohannis referitor la cererea de demisie a premierului Dăncilă a fost făcut după ce Viorica Dăncilă i-a transmis, vineri dimineață, lui Klaus Iohnnis că ea refuză să se prezinte, vineri, la Palatul Cotroceni.

Despre mutarea ambasadei României din Israel, preşedintele PSD a spus că nu vrea să vorbească în faţa DNA despre acest subiect, despre care va vorbi pe larg săptămâna viitoare, “pentru că subiectul este foarte important”.

Dragnea a negat că a încercat vânzarea unor importante companii de stat către grupuri de interese din Israel, aşa cum a afirmat fostul premier Victor Ponta, şi a precizat că acesta face astfel de afirmaţii “pentru că a ajuns foarte jos, jos de tot”.

Despre vizita în Israel, preşedintele PSD a spus că a “avut întâlniri separate” faţă de cele ale premierului şi a reiterat faptul că nu are nevoie de aprobare de la nimeni să facă vizite externe.

“La cine trebuie să cerem voie să părăsim ţara? Eu credeam că s-a închis interdicţia asta, aşa îmi aduc eu aminte”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai menţionat că în Constituţie este prevăzut că Guvernul este responsabil de politica internă şi externă, în urma programului de guvernare aprobat de Parlament. El a respins afirmaţiile potrivit cărora modificarea Codurilor penale s-ar face cu dedicaţie, inclusiv pentru el, şi a explicat că nu ştie să existe un al doilea memorandum pe care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu i l-a prezentat premierului, cu privire la mutarea ambasadei României din Israel.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă