Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă îl somează pe Tudorel Toader să spună dacă mai există "liste negre" primite de la CE

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să spună, dacă ”în perioada 2012-2018 au mai fost transmise astfel de solicitări Ministerului Justiției, direct ori în alt context.”

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 20:01

Comisia Europeană a reacţionat la documentul prezentat duminică seara de Antena 3, despre care s-a spus că ar fi o listă neagră a unor oameni pe care Bruxelles-ul îi dorea condamnaţi.

Într-un răspuns pentru stiripesurse.ro reprezentanţa de la Bucureşti a Comisiei Europene afirmă: "Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea "din surse neoficiale".

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

”Lista neagră” a redeschis Cutia Pandorei. Prezentarea listei negre de la Comisia Europeană- listă în care apar în clar nume de persoane ce ar trebui rapid verificate- nu a rămas fără ecou.

„În legătură cu teme care au apărut în spațiul public, și anume acea listă- document MCV de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol, doamna prim ministru ne-a informat că Guvernul și/sau Ministerul Justiției vor transmite o scrisoare de solicitare, de clarificare la Comisia Europeană în legătură cu acest document.

Să aflăm cu toții ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informații pe care s-au bazat și de ce s-a făcut această solicitare, pentru că deja din ce în ce mai mulți din cei care și-au exprimat un punct de vedere consideră că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România. Se poate spune chiar că era inducerea unei direcții ca acele persoane trebuie să fie neapărat condamnte. Nouă ni se pare ceva fără precedent, foarte grav și din acest motiv susținem demersul pe care l-a anunțat dna prim ministru”, a declarat Liviu Dragnea.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

 

Comentarii

loading...