15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăCîțu a convocat conducerea PNL, peste capul lui Orban, pentru a-l valida...

Cîțu a convocat conducerea PNL, peste capul lui Orban, pentru a-l valida pe ministrul de Finanțe

Premierul Florin Cîțu a convocat, în ziua de miercuri, 18 august 2021, o ședință a Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, având ca temă validarea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru de Finanțe.

Vîlceanu este socotit un apropiat al premierului Cîțu, care până acum a deținut interimar și funcția de ministru de Finanțe. Interimatul va expira la data de 23 august 2021, în condițiile în care premierul Cîțu sublinia că vrea să exercite direct și funcția de ministru de Finanțe până la capăt.

Chiar președintele PNL, Ludovic Orban, cerea ca premierul să renunțe cât mai repede la funcția interimară de ministru de Finanțe, pe motiv că PNL are destui specialiști (alții decât Cîțu) care pot deține această funcție de ministru.

Acum însă, Orban a fost rezervat cu privire la decizia lui Cîțu de a convoca, brusc, o ședință a BPN, sugerând că el, ca președinte al PNL, nu a fost consultat cu privire la convocarea ședinței în ziua de miercuri, 18 august.

Premierul a anunțat public această ședință abia cu o zi înainte. 

“A fost o întâlnire foarte bună, într-un moment important pentru PNL. Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finanţelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, aşa cum am obişnuit, eficient. Şi, bineînţeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie. Cam aceasta a fost discuţia în această seară şi temele dezbătute”, a precizat, marți seară, premierul Florin Cîţu.

Rugat să comenteze poziția preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care spunea că a fost convocată “din scurt” această şedinţă a BPN şi că el, președintele PNL, a fost anunțat doar printr-un SMS, trimis de secretarul general al PNL, despre reuniunea de miercuri, premierul a respins criticile.

“Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un sms, a fost şi discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte, şi la telefon şi faţă în faţă, despre acest BPN, nu e chiar din scurt, a fost discuţia ieri, BPN este mâine, deci cred că două zile sunt de ajuns”, a subliniat premierul Cîțu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU