13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăDan Tanasă (AUR): "Umilința Schengen continuă"

Dan Tanasă (AUR): “Umilința Schengen continuă”

Senatorul Dan Tanasă (AUR) consideră că, prin neluarea în discuție a primirii României în Schengen, “umilința Schengen continuă”.

Dan Tanasă face acest comentariu după cel mai recent Consiliu JAI, care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 4 – 5 decembrie 2023. Această reuniune nu a avut pe ordinea de zi subiectul extinderii Schengen. Drept consecință, candidaturile României și Bulgariei nu au fost supuse la vot în Consiliul JAI.

“România înregistrează eșec după eșec în mandatul lui Klaus Iohannis și în guvernarea PSD-PNL. De la țară cu perspective de aderare la Schengen la începutul mandatului lui Klaus Iohannis, România a ajuns să fie respinsă pe bandă rulantă.

Diplomația sub conducerea lui Iohannis a dat din nou chix, iar Austria ne-a spus din nou „nein” în privința aderării. Își asumă cineva și acest eșec? Ciolacu rămâne pe funcție, Predoiu și el la fel, Klaus Iohannis e în plimbare.

În loc să vină și să își asume această umilință ne vând aceeași gogoaşă pe care au tot vândut-o și anul trecut: speranțe există!

Nu, nu mai există niciun fel de speranțe, cel puțin nu cu tripleta Iohannis – Ciolacu – Ciucă!”, susține senatorul Dan Tanasă, conform unui comunicat transmis de partidul AUR.

În perioada acestui Consiliu JAI, președintele Iohannis se afla în Dubai iar premierul Ciolacu se afla în SUA. În SUA, întrebat de jurnaliștii români, premierul Ciolacu a explicat că, dacă România ar fi insistat să se voteze din nou primirea în Schengen, România ar fi primit un nou veto în Consiliul JAI.

Următoarea reuniune ordinară a Consiliului JAI este programată în martie 2024. Încă nu se știe ce subiecte vor fi discutate la acea reuniune.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă