9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDaea, întâlnire cu omologul ucrainean, pentru a discuta despre tranzitul cerealelor din...

Daea, întâlnire cu omologul ucrainean, pentru a discuta despre tranzitul cerealelor din țara vecină

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se întâlneşte în această dimineaţă, la Bucureşti, cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski, pentru găsirea şi a altor soluţii ce pot fi implementate în vederea asigurării tranzitului cerealelor prin România, dar şi pentru alte probleme specifice situaţiei actuale.

Cei doi miniştri au avut miercuri discuţii online, ocazie cu care Petre Daea a prezentat omologului său situaţia “deosebit de gravă” cu care se confruntă agricultorii români şi l-a informat că România a luat măsura de intensificare a verificărilor în vamă a calităţii produselor importate din Ucraina, verificări coordonate de ANSVSA, conform legislaţiei europene în vigoare.

De asemenea, ministrul ucrainean a fost informat că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară pentru transportul produselor care tranzitează teritoriul României către state terţe.

Petre Daea l-a rugat pe ministrul ucrainean să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru ca agenţii economici din Ucraina să reducă exportul de cereale şi plante oleaginoase către România, dirijând exportul pentru culoarele de tranzit.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă