15.5 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomePoliticăDacian Cioloș: „Iohannis îi tratează pe profesori cu țâfnă. E inadmisibil ca...

Dacian Cioloș: „Iohannis îi tratează pe profesori cu țâfnă. E inadmisibil ca oamenii care își cer drepturile să fie certați”

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care ar trebui să îl aibă în societate și că îi tratează cu țâfnă pe dascălii care își cer drepturile.

„Ţâfnă. Cu ţâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învăţătorii şi educatorii care au decis să continue greva. Din păcate, Guvernul şi Preşedintele îi servesc României educate nervi şi oprirea dialogului. Este inadmisibil ca oameni care îşi cer drepturile – fie că sunt sau nu îndreptăţiţi, fie că Guvernul are sau nu are de unde să îndeplinească cerinţele – să fie certaţi, de la cel mai înalt nivel al statului român. Este simptomul unor metehne vechi prin care autorităţile, în loc să îi servească, tratează cetăţenii cu dispreţ”, a scris Cioloş pe Facebook.

Fostul premier susţine că s-ar fi aşteptat la o mediere înţeleaptă din partea preşedintelui, nu la „opacitate şi reacţii nervoase”.

„Mă aşteptam la o mediere înţeleaptă, nu la opacitate şi reacţii nervoase. În acest moment, Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care preşedintele ar trebui să îl aibă în societate”, a transmis Dacian Cioloş.

Reacția lui Dacian Cioloș a venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că greva a durat „un pic mult” şi speră ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, menţionând că Guvernul le-a dat tot ce au cerut.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Război în Ucraina, ziua 586: Zelenski, mesaj de forță privind invazia Rusă. Cine riscă să strice calculele Kievului

UPDATE 6:00 - Preşedintele Zelenski afirmă că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva RusieiPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat...

Reacția neașteptata a unei femei care si-a prins soțul cu amanta în mașina. Poliția a amendat-o

Tânăra de 29 de ani a încercat să-i împiedice pe cei doi să plece. A forțat ușa pentru a intra peste bărbatul infidel...

PASTILA PENTRU SUFLET 2 octombrie. Pilda zilei: Pomul cu roade

Pilda zilei: Pomul cu roadeUn om credincios fiind asuprit de necredincioşi, merse într-o zi la duhovnicul său şi i se plânse, zicându-i:- Ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies