19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomePoliticăCriza politicăErorile comise de USR la guvernare

Erorile comise de USR la guvernare

Erorile comise de USR la guvernare, până la actuala criză politică, sunt prezentate într-un articol semnat de Ioana Ene Dogioiu. Articolul a fost postat pe site-ul Spotmedia.

“Nu prea există despărțire pentru care vina să fie exclusiv a uneia dintre părți”, subliniază autoarea articolului, referindu-se la ruperea alianței PNLUSR.

Înaintea acestui moment critic, USR a comis cel puțin zece erori grave. Una a fost chiar faptul că l-au preferat ca premier pe Cîțu în locul lui Orban. USR credea despre Cîțu “că e mai de-al lor”.

Apoi “au numit ministru al Justiției un amator politic pe care l-a interesat doar propria imagine în numele căreia a sacrificat, de fapt, orice șansă de a atinge vreun obiectiv”. Referirea este la ministrul Stelian Ion, pe care premierul Cîțu în cele din urmă, l-a demis din Guvern. Cât a fost ministru al Justiției, Stelian Ion “a ratat desființarea SIIJ“, precizează articolul citat.

Erorile comise de USR la guvernare sunt cel puțin zece

Când s-a aliat cu PNL, USR “a luat la împărțeala ministerelor mai mult decât putea mesteca”. Așa se face că, în general, miniștrii USR au dezamăgit: “Doar Cătălin Drulă și Cristian Ghinea s-au ridicat la înălțimea așteptărilor”.

O altă eroare a liderilor USR este că “s-au jucat cu vorbele în criza Voiculescu”. Inițial USR a protestat contra demiterii lui Voiculescu, apoi a acceptat situația.

“Dacă spui fără Cîțu și apoi accepți din nou cu Cîțu ai o vină din faptul că nu ești luat în serios mai târziu și devii cumva obligat la radicalizare. Când emiți un ultimatum, trebuie să fii sigur că te vei ține de el”, explică Ioana Ene Dogioiu.

Guvernul Cîțu a căzut prin moțiunea de cenzură a PSD, moțiune votată și de USR și AUR. “Moțiunea împreună cu AUR împotrivă guvernului din care au făcut parte” a fost o altă eroare a USR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies