Florian Coldea (Foto: Arhivă)

VIDEO Coldea, la Comisia SRI: Am răspuns la acuzațiile unor ziariști care ne cultivau cu insistență

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, a fost audiat, marţi, timp de opt ore, la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 08:22

După ce a fost audiat de parlamentari, Florian Coldea a susținut o declarație de presă, citind un text de pe o foaie pregătită anterior.

Fostul prim-adjunct a precizat că va mai veni în fața Comisiei SRI, dar a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

”Audierile vor continua la o altă dată. Am reușit să atingem toate subiectele de pe agenda Comisiei. Mi-am rezervat dreptul, cu care membrii Comisiei au fost de acord, să revin cu alte detalii. Am răspuns la acuzațiile unor foști colaboratori, rezerviști, ziariști care ne cultivau cu multă insitență, a unor instituții. Am făcut din SRI o instituție modernă în mandatul meu”, a susținut Florian Coldea.

Pe de altă parte, el a spus că nu înțelege sintagma "statul paralel", dar că el, personal, cât a fost prim-adjunct al directorului SRI, a servit "statul vertical".

După declarația de presă a fostului general, președintele Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a anunțat că, în întrebările adresate lui Coldea, "ne-a interesat partea de funcționare și partea de relaționare a Serviciului".

"A fost întrebat dacă a avut vreo implicare în promovarea unui şef al Camerei Deputaţilor. A negat", a spus Claudiu Manda, fără a indica cine a pus întebarea sau la ce președinte al Camerei Deputaților s-a referit.

La Comisia SRI vor mai fi audiați, printre alții, Traian Băsescu și Liviu Dragnea, cărora Comisia le va trimite invitații în acest sens, a precizat Claudiu Manda.

Comentarii