13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăCiucă a primit de la americani promisiuni pentru sprijin tehnic în vederea...

Ciucă a primit de la americani promisiuni pentru sprijin tehnic în vederea includerii României în Visa Waiver

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, context în care partea americană a propus acordarea de sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Oficialul american se află la Bucureşti pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România şi Statele Unite pe dimensiunile politică, economică şi militară.

“În ceea ce priveşte cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuţiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părţi în domeniile energetic, IT&C şi agricultură, şeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România”, se arată în comunicat.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situaţia de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum şi ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a ţării noastre fiind apreciată la nivelul administraţiei SUA.

De asemenea a fost analizată situaţia de securitate din regiunea Marii Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă