21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăCiolacu acuză Guvernul că a sesizat CCR împotriva unei legi pe care...

Ciolacu acuză Guvernul că a sesizat CCR împotriva unei legi pe care înșiși liberalii o votaseră

Aceeași lege prevede și plata unor sporuri pentru bugetari incepand cu 1 ianuarie 2020. Demersul Guvernului vine după ce, la votul din Camera Deputatilor, toti cei 61 de liberali din sală au votat ‘pentru’ adoptarea legii despre care acum Guvernul PNL spune ca este neconstitutionala. Inclusiv 7 miniștri liberali au votat ‘pentru’ majorările atacate de propriul guvern la CCR.

“S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!

PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc).

De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie!

De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook, conform Știripesurse.ro.

Guvernul a acuzat la CCR (sesizarea aici) ca initiatorii legii nu au precizat care este impactul bugetar si nici sursele de unde se pot lua bani pentru cresterile de salarii. Legea ar fi trebuit promulgata de presedintele Klaus Iohannis dar Guvernul a trimis sesizarea la CCR pe ultima suta de metri, pe 31 decembrie 2019. Astfel, pana la un verdict al CCR, cresterile salariale votate de Parlament nu intra in vigoare.

Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă