-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăChiar a votat Elena Lasconi? Ea nu are ștampila care demonstra că...

Chiar a votat Elena Lasconi? Ea nu are ștampila care demonstra că a participat la referendum

Situația Elenei Lasconi, care a susținut că a votat la Referendumul pentru familie (în ciuda boicotului cerut de partidul ei – USR), devine din ce în ce mai neclară.

Problema apare din cauza unei fotografii pe care Elena Lasconi a postat-o pe contul ei de Instagram. Fotografia în cauză a fost postată în anul 2019 și era menită să demonstreze că Elena Lasconi a votat la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Drept dovadă, pe spatele cărții de identitate pe care o ținea în mână Elena Lasconi apărea ștampila “Votat P.E.

Ciudat este faptul că, înainte de această ștampilă din 2019, pe cartea de identitate apărea o ștampilă din 11 decembrie 2016 (de la alegerile parlamentare, cu simbolul P). Iar între ștampila din decembrie 2016 și cea din mai 2019 ar trebui să existe o ștampilă, din octombrie 2018, cu simbolul RRC (Referendum Revizuirea Constituției). Dar această ștampilă RRC lipsește de pe cartea de identitate pe care o prezenta Elena Lasconi, în anul 2019!

Posibilitatea ca, în mai puțin de un an, adică din octombrie 2018 până în mai 2019, această ștampilă autocolantă să se fi dezlipit, este foarte puțin probabilă. Cea mai probabilă variantă este că, în realitate, Elena Lasconi nu s-a prezentat să voteze la referendumul din anul 2018 – așa cum, de altfel, recomanda la acel moment și USR, partidul Elenei Lasconi.

La referendumul din anul 2018, un român putea vota “Da” (adică pentru revizuirea Constituției, adică pentru definirea familiei ca fiind formată dintr-un bărbat și o femeie) sau putea vota “Nu” (adică împotriva revizuirii Constituției).

Rămâne neclar de ce Lasconi susține acum, în anul 2023, că a mers la referendum în anul 2018 și, mai mult, că a votat “Da”, adică în favoarea “familiei tradiționale”. O posibilă explicație este că această declarație îi aduce Elenei un plus de simpatie în orașul unde este primar (Câmpulung Muscel), în perspectiva alegerilor locale din anul 2024. Ce-i drept, Elena Lasconi nu mai poate candida din partea USR la alegerile europarlamentare din anul 2024, dar poate că nici n-o interesa să candideze la europarlamentare, ci la alegerile locale.

Pe de altă parte, reacția fiicei Elenei Lasconi, Oana, față de mama ei, Elena, o aduce și pe Oana Lasconi în atenția opiniei publice. Poate că și Oana Lasconi (31 de ani) vrea să intre în politică, iar această dispută îi aduce exact notorietatea de care avea nevoie pentru a se poziționa de partea unui partid politic. Poate chiar de partea USR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă