15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăGuvernul sesizează la CCR problema moțiunii

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii.

Premierul Cîțu a anunțat că Guvernul va face o sesizare la Curtea Constituțională a României (CCR). Tema sesizării o reprezintă moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS.

Mai precis, Guvernul își exprimă suspiciunile asupra semnăturilor care au însoțit textul moțiunii. Semnăturile au fost depuse la Parlament.

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, anunțase că semnăturile sunt corecte. Se știe însă că Orban și Cîțu sunt în conflict întrucât sunt contracandidați la alegerile pentru funcția de președinte al PNL.

Premierul Cîțu are însă altă părere decât Orban cu privire la acele semnături. Curtea Constituţională este “singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia de către Parlamentul României”, afirmă premierul.

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii

“Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul la care au fost depuse aceste semnături”, a declarat, miercuri, premierul Cîțu. 

“Vom sesiza Curtea Constituţională, trebuie să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia, până la urmă este singura instituţie care se pronunţă asupra respectării Constituţiei”, a argumentat premierul.

Șeful Guvernului a precizat că sesizarea va fi depusă miercuri, 8 septembrie 2021.

“Cred că astăzi este depusă, aşteptăm decizia Curţii. Dacă Curtea spune că a fost legal depusă, procedurile curg şi mergem mai departe”, a spus premierul.

Analiștii politici consideră că Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii întrucât moțiunea va influența și poziția lui Cîțu în interiorul PNL. Dacă moțiunea de cenzură ar duce la demiterea lui Cîțu din funcția de premier, lui Cîțu i s-ar reduce mult șansele să câștige alegerile din această lună, pentru funcția de președinte al PNL.

Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL, dezvăluia acum câteva zile că avusese o înțelegere cu Florin Cîțu. Aceasta i-ar fi promis lui Orban că nu va candida la funcția de președinte PNL ci își va păstra doar funcția de premier.

În plus, Cîțu ar fi primit și funcția de guvernator al BNR, după ce lui Mugur Isărescu îi expiră mandatul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă