6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea de cenzură poate fi depusă, anunță Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură poate fi depusă, anunță Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură poate fi depusă. Acest punct de vedere a fost exprimat de Ludovic Orban. Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, susține că toate semnăturile care au însoțit textul moțiunii au fost corecte.

Aceste semnături au fost depuse vineri. Susținătorii din PNL ai premierului Cîțu au susținut că unele dintre semnături sunt copiate și că, din acest motiv, moțiunea n-ar fi legală.

Moțiunea de cenzură poate fi depusă de USR PLUS și AUR

Moțiunea USR PLUS va fi susținută de partidul AUR. În schimb, PSD nu semnează moțiunea USR PLUS, pe motiv că va avea o moțiune de cenzură proprie.

În dimineața zilei de marți, 7 septembrie 2021, toți miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile din guvernul Cîțu.

Anterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, fusese demis, la propunerea premierului Cîțu. Propunerea premierului a fost imediat aprobată de președintele Iohannis.

Premierul a anunțat miercuri seară că propune demiterea ministrului Stelian Ion, după ce ministrul Justiției a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă