15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCCR-Iohannis: 1-0. Are președintele șansa unei revanșe?

CCR-Iohannis: 1-0. Are președintele șansa unei revanșe?

Potrivit unor surse citate de Antena 3, preşedintele Iohannis nu se va grăbi să o revoce pe şefa DNA. Şeful statului ar miza pe faptul că decizia CCR nu menţionează un termen în care trebuie să emită decretul şi, prin urmare, va încerca să tergiverseze lucrurile. O variantă ar fi şi semnarea decretului de revocare, însoţit de renumirea lui Kovesi şef interimar la DNA.

 Tot Antena 3 anunţă că, potrivit unor surse juridice, Curtea Constituţională va publica motivarea în timp record, până la mijlocul săptămânii viitoare.

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA. 

În 10 mai, având nevoie de timp pentru a delibera, plenul Curţii a dispus amânarea pronunţării pentru data de 30 mai. 

Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă