-0.1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăCCR a respins sesizarea USR privind bugetul de stat

CCR a respins sesizarea USR privind bugetul de stat

CCR a respins sesizarea USR privind bugetul pe 2022, anunță un comunicat de presă al CCR. Decizia magistraților CCR a fost luată marți, 28 decembrie 2021.


“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi: a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate (…)”, precizează comunicatul CCR.

Curtea Constituțională “a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale”.

Bugetul de stat pe 2022 a fost aprobat de Parlament joi, 23 decembrie 2021. Anterior, apăruseră informații că sunt neînțelegeri asupra proiectului de lege chiar între partidele aflate la putere. Nemulțumirile ar fi fost exprimate de PNL.

Bugetul de stat i-ar fi nemulțumit chiar pe unii lideri PNL

Ulterior, sesizarea de neconstituţionalitate fusese depusă de USR vineri (acum patru zile). Sesizarea USR semnala încălcarea prevederilor constituţionale privind egalitatea în faţa legii. De asemenea, USR mai considera că au fost încălcate principiile legalităţii și bicameralismului.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce email marketing-ul rămâne un canal de marketing important în 2023

Într-o realitate în care o mulțime de canale noi de comunicare apar și dispar cu rapiditate, email marketing-ul persistă, fiind un adevărat pilon al...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă