12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăProiectul de buget se discută între premier și șefii partidelor. PNL este...

Proiectul de buget se discută între premier și șefii partidelor. PNL este nemulțumit

Proiectul de buget se discută între premier și șefii partidelor, într-o ședință programată luni, 20 decembrie. Imediat după această ședință, Executivul ar urma să aprobe proiectul. Ședința de luni se desfășoară la Guvern, cu participarea premierului Ciucă și a președinților celor trei partide ale Coaliției – PSD, PNL și UDMR. Ședința de la Palatul Victoria începe la ora 12.

În valoare absolută, cei mai mulți bani în anul 2022 i-ar primi Ministerul Muncii.

Surse politice afirmă că PNL este nemulțumit de varianta de buget pe care a întocmit-o guvernul Ciucă. Acum câteva săptămâni, președintele PNL, Florin Cîțu, avertiza că “bugetul se face la partid, nu la guvern”. Cîțu ar dori cel puțin 7 la sută din PIB pentru investiții. Proiectul prevede doar 6,7 la sută la acest capitol.

Există se pare neînțelegeri între președintele PNL și premier, inclusiv în ceea ce privește bugetul pe anul 2022. Președintele PNL, Florin Cîțu, îl criticase pe premierul Nicolae Ciucă, acesta fiind chiar din PNL.

Acum câteva zile, într-o întâlnire cu jurnaliștii, premierul Ciucă se declara însă optimist. Șeful Guvernului estima că Legea bugetulului va fi aprobată de Parlament în luna decembrie 2021.

Proiectul de buget se scrie la Guvern și se aprobă la Parlament

Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că nu crede că vor exista modificări majore la proiectul de buget, după discuțiile care se vor purta la Guvern.

Chiar dacă, teoretic, Guvernul elaborează și aprobă proiectul de buget, decizia finală este la Parlament. Parlamentul este cel care va aproba Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Dacă parlamentarii PSD, PNL și UDMR votează proiectul, bugetul pe 2022 este aprobat.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă