6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomePoliticăCazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

Cazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

“În calitate de membru al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, am solicitat în această săptămână grupului social democraţilor europeni (S&D), din care fac parte, susţinere pentru înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru a analiza în detaliu acuzaţiile aduse companiei Cambridge Analytica şi implicarea companiei Facebook”, a precizat Pavel.

El a mai menţionat că următorul pas “în realizarea acestei comisii este discutarea solicitării mele în cadrul biroului de conducere al S&D, urmând apoi ca acesta să propună conducerii Parlamentului European înfiinţarea comisie speciale” şi că “decizia ar putea fi luată cel mai probabil în luna aprilie”.

“Consider că o analiză atentă în forul democratic al Uniunii Europene este absolut necesară în contextul viitoarelor alegeri europene din 2019 şi nu numai. Acuzaţiile aduse vorbesc despre datele a peste 50 de milioane de conturi de Facebook culese fără permisiunea utilizatorilor şi folosite în scopuri politice, încălcând astfel grav regulile de protecţie a datelor cu caracter personal”, a subliniat eurodeputatul.

El şi-a exprimat convingerea că iniţiativa sa va avea succes, “având în vedere gravitatea deosebită a subiectului, dar şi a faptului că delegaţia PSD din Parlamentul European susţine această cerere”, adăugând că peste 60 de europarlamentari S&D din alte state membre l-au informat în mai puţin de 24 de ore de la anunţ că vor susţine demersul său.

Scandalul datelor personale a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Marea Britanie a colectat date personale de la circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Vinurile spumante românești câștigă teren pe piețele externe

Concursul de Vinuri Spumante Românești, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 5, își va disputa în premieră finala în 2 capitale europene simultan:...
00:02:03

Coreea de Sud apelează la matchmaking pentru a crește rata natalității

Orașul Seongnam din Coreea de Sud organizează evenimente de potrivire(matchmaking) în masă pentru a ajuta persoanele singure să-și găsească dragostea și speră că aceasta...

Fără frigidere și aparate de aer condiționat cu freon

Frigiderele și aparatele de aer condiționat cu freon vor fi interizse de către Uniunea Europeană. La acestea se adaugă și instalațiile de aer...
Ultima oră
Pe aceeași temă