AURELIAN BĂDULESCU: LuCOVIDE, ne minţi pe faţă în criza Euthyrox!

Premierul Ludovic Orban dă vina pe românii cu afecţiuni ale tiroidei că au făcut stocuri prea mari. Nu recunoaşte public procesul de negociere pe care l-a ratat în primăvara acestui an pe produsele generice. Aurelian Bădulescu l-a luat în bombeul şpiţului pe premier.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2020 - 11:12

“LuCOVID susţine că s-a consultat cu ministrul sănătăţii privind criza de Levotiroxină (Euthyrox), medicament extrem de important în bolile tiroidiene. El dă vina pe români că au făcut stocuri prea mari.

Adevărul este altul.

Medicamentul era adus în România de patru firme mari. Nemulţumite de taxa de clowback, 3 din cele 4 s-au retras. Producătorii aveau două opţiuni: fie să vândă aici, în România, la un preţ plafonat, de sub 10 LEI, fie să vândă în Germania de opt ori mai scump, în EURO.

Încă din luna martie, marii producători au cerut executivului să ridice povara fiscală pentru produsele de sub 25 de lei. Nu li s-a răspuns. Printre medicamentele retrase de pe piaţă e şi Levotiroxină (Euthyrox).

Sute de mii de români încearcă să şi-l procure din străinătate, pentru că Orban LuCOVID nu a fost în stare să negocieze problema, încă un semn de incompetenţă.

Decât să minţi, mai bine spune adevărul, LuCOVIDE! Condamni cu bună ştiinţă românii bolnavi de tiroidă la disperare!”, a scris Aurelian Bădulescu pe pagina sa de facebook.

Comentarii