21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAURELIAN BĂDULESCU: LuCOVIDE, ne minţi pe faţă în criza Euthyrox!

AURELIAN BĂDULESCU: LuCOVIDE, ne minţi pe faţă în criza Euthyrox!

“LuCOVID susţine că s-a consultat cu ministrul sănătăţii privind criza de Levotiroxină (Euthyrox), medicament extrem de important în bolile tiroidiene. El dă vina pe români că au făcut stocuri prea mari.

Adevărul este altul.

Medicamentul era adus în România de patru firme mari. Nemulţumite de taxa de clowback, 3 din cele 4 s-au retras. Producătorii aveau două opţiuni: fie să vândă aici, în România, la un preţ plafonat, de sub 10 LEI, fie să vândă în Germania de opt ori mai scump, în EURO.

Încă din luna martie, marii producători au cerut executivului să ridice povara fiscală pentru produsele de sub 25 de lei. Nu li s-a răspuns. Printre medicamentele retrase de pe piaţă e şi Levotiroxină (Euthyrox).

Sute de mii de români încearcă să şi-l procure din străinătate, pentru că Orban LuCOVID nu a fost în stare să negocieze problema, încă un semn de incompetenţă.

Decât să minţi, mai bine spune adevărul, LuCOVIDE! Condamni cu bună ştiinţă românii bolnavi de tiroidă la disperare!”, a scris Aurelian Bădulescu pe pagina sa de facebook.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă