26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăAURELIAN BĂDULESCU: LuCOVIDE, ne minţi pe faţă în criza Euthyrox!

AURELIAN BĂDULESCU: LuCOVIDE, ne minţi pe faţă în criza Euthyrox!

“LuCOVID susţine că s-a consultat cu ministrul sănătăţii privind criza de Levotiroxină (Euthyrox), medicament extrem de important în bolile tiroidiene. El dă vina pe români că au făcut stocuri prea mari.

Adevărul este altul.

Medicamentul era adus în România de patru firme mari. Nemulţumite de taxa de clowback, 3 din cele 4 s-au retras. Producătorii aveau două opţiuni: fie să vândă aici, în România, la un preţ plafonat, de sub 10 LEI, fie să vândă în Germania de opt ori mai scump, în EURO.

Încă din luna martie, marii producători au cerut executivului să ridice povara fiscală pentru produsele de sub 25 de lei. Nu li s-a răspuns. Printre medicamentele retrase de pe piaţă e şi Levotiroxină (Euthyrox).

Sute de mii de români încearcă să şi-l procure din străinătate, pentru că Orban LuCOVID nu a fost în stare să negocieze problema, încă un semn de incompetenţă.

Decât să minţi, mai bine spune adevărul, LuCOVIDE! Condamni cu bună ştiinţă românii bolnavi de tiroidă la disperare!”, a scris Aurelian Bădulescu pe pagina sa de facebook.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...
Ultima oră
Pe aceeași temă