28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomePoliticăAtașatul de securitate al Ambasadei SUA, fost adjunct al șefului Misiunii, pleacă...

Atașatul de securitate al Ambasadei SUA, fost adjunct al șefului Misiunii, pleacă din România

Atașatul de securitate al Ambasadei SUA, Shane Dixon, și-a terminat mandatul în România, anunță Ambasada SUA și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al României.

Shane Dixon va reveni în Statele Unite. La finalul mandatului în România, diplomatul american a avut o întâlnire cu Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc la data de 11 aprilie 2023.

La 27 martie 2023, Dixon participase, în calitate de Regional Security Officer, la ceremoniile dedicate Zilei Poliției Române.

Pe parcursul prezenței sale în România, Shane Dixon a dețin și funcția de adjunct interimar al șefului Misiunii (Ambasadei) Statelor Unite. Șeful misiunii, de asemenea interimar, era în acea perioadă David Muniz.

Acum, funcția de ambasador în România este deținută de Kathleen Kavalec iar David Muniz este adjunctul acesteia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, anunț despre posibile resturi de drone în Galați: “Încă nu sunt elemente”

Şeful Executivului a făcut precizarea sâmbătă, la Timişoara, unde se află într-o vizită de lucru."Vor fi alarme, e normal, este frontiera cea mai...

Vladimir Putin, anunțul făcut la un an de la anexarea unor teritorii din Ucraina

Vor fi reconstruite "şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente", a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.Toate regiunile...

Inflaţia anuală din zona euro a coborât în septembrie la 4,3%, la cel mai scăzut nivel atins din octombrie 2021

Indicatorul referitor la inflaţie a scăzut de la nivelul de 5,2%  atins în august, în timp ce inflaţia de la lună la lună...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies