10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politică20 de ministere! Florin Cîțu a făcut anunțul. Cum vor fi împărțite...

20 de ministere! Florin Cîțu a făcut anunțul. Cum vor fi împărțite instituțiile statului

20 de ministere! Atât am putea avea dacă PNL și PSD bat palma și formează noul Guvern. Anunțul a fost făcut marți seară de Florin Cîțu, după ce a ieșit de la consultările cu social-democrații. În prezent, avem un număr de 18 instituții. 

Florin Cîțu a declarat, marți, după prima rundă de negocieri oficiale pe care le-a purtat cu liderul PSD că este posibilă creșterea numărului de ministere la 20. El a mai precizat că o variantă de luat în calcul ar fi ca partidul care dă premierul să primească mai puține ministere. Iată declarațiile oficiale: 

Florin Cîțu, despre cele 20 de ministere: „Partidul care dă premierul va primi mai puține”

„Este o discuţie pentru extinderea numărului de ministere. Maxim 20. În acest moment am discutat doar despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20”.

„Când vom ajunge la împărțirea ministerelor, vom discuta”

„O variantă este ca partidul care dă are premierul să aibă mai puţine ministere”. 

„E posibil ca PSD să aibă mai multe portofolii? Vom vedea și în functie de ministere. Se va discuta”

„A  fost o discuție bună.

„Gata cu USR? După ce a spus domnul Cioloş, cred că da”.

„Am discutat despre programul de guvernare şi calendarul acestuia”

„A fost o primă discuţie alături de PSD, UDMR şi minorităţi şi am discutat despre un calendar în care vom discuta despre programul de guvernare. Mâine vom începe cu punctele importante pe partea economică şi socială şi, după aceea, mergem mai departe”, a mai spus Cîţu.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor: Avem un calendar pentru a veni cu guvernul în Parlament pe 17-18 noiembrie

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă