Mărțișorul otrăvit pentru ministrul Vlad Voiculescu

Laurențiu Mușoiu 01.03.2021 - 00:02
Laurențiu Mușoiu

Înainte de orice, vreau să încep acest comentariu transmițând un mărțișor, sub forma unei mulțumiri, către numeroasele doamne și domnișoare care activează sau au activat în sistemul de învățământ românesc cu dedicare pentru formarea noilor generații.

Share

Într-un sistem educațional viciat de condiții măcar aproape optime de pregătire, foarte multe femei au adus în școala românească, an de an, speranța unei primăveri mai bune, doar prin efortul lor individual de a aduce mijloace moderne de predare, într-un sistem care este lăsat în paragină de politicieni, de peste treizeci de ani.

Acestor oameni le urez: o primăvară frumoasă!

De la guvernanți, în schimb, se pare că angajatele din sistemul de învățământ nu vor primi, nici în acest an, altceva în afară de ignoranță și cel mai probabil, câteva mesaje încărcate de ipocrizie.

Într-un an școlar în care majorările salariale sunt refuzate cadrelor didactice, tichete de vacanță nu se mai acordă, iar la centrele de vaccinare dascălii sunt nevoiți să aștepte la cozi ca în “Epoca de Aur”, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a gândit ca profesoarele să nu mai aibă dreptul nici la un mic semn de apreciere din partea elevilor.

Potrivit domnului specialist Voiculescu, mărțișorul și florile sunt o mare sursă de infectare cu noul coronavirus.

În schimb, șeful de la Sănătate nu spune nimic despre modul dezastruos în care instituția pe care, teoretic, o păstorește ,coordonează campania de vaccinare, mai ales acum când

s-a ajuns la prioritizarea imunizării cadrelor didactice.

Se pare că Sorin Cîmpeanu nu a mai suportat să încaseze noi reproșuri din partea celor implicați în sistemul educațional, din cauza acțiunilor lui Vlad Voiculescu și a ieșit public cu un punct de vedere contrar privind oferirea mărțișoarelor.

Domnule ministru Voiculescu, de ce nu faceți un gest frumos și să le oferiți angajatelor din învățământ un mărțișor frumos: demisia dumneavoastră?