11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialO lecție șocantă pentru români: Când e votat un infractor, mafia e...

O lecție șocantă pentru români: Când e votat un infractor, mafia e legiferată | OPINIE

 

În seara aceasta, România a primit o lecție dură. Poate cea mai dură lecție, de la Mineriade încoace. A învățat ce se întâmplă când puterea ajunge la un infractor.

Infractorul Liviu Dragnea a mers până la capăt.

În ciuda protestelor fără precedent din ultimele două săptămâni. În ciuda normelor elementare de Drept și chiar în ciuda bunului-simț, infractorul Liviu Dragnea a dispus să fie emise ordonanțele penale care îl scapă pe el și pe alte câteva mii de politicieni penali de Justiție.

Livid la față, cu o mină cadaverică, ministrul Justiției a anunțat marți seara că mafia e oficial legiferată în România.

Pentru că așa a vrut un condamnat penal care e șeful PSD și pentru că acest partid are cei mai mulți politicieni cu probleme penale, Iordache a anunțat că a emis ordonanțele de urgență care satisfac pretențiile lui Dragnea.




Au făcut-o ca bandiții, aproape în miez de noapte, pe ascuns.

Proiectele ordonanțelor penale nu erau pe ordinea de zi. Nu au fost niciunde publicate anterior, pentru a fi discutate. Mai mult chiar, Iordache s-a asigurat că emite o ordonanță care reformulează infracțiunea de favorizare a infractorului, astfel încât să nu mai poată să fie nici el tras la răspundere, pentru că l-a ajutat pe infractorul Dragnea prin acte normative să scape de Justiție.

În noaptea aceasta, PSD ne-a aruncat înapoi în anii 1990, când Iliescu provoca mineriade ca să-și conserve puterea și să evite tranziția rapidă a României către capitalism. O țară întreagă a muncit zece ani pentru a aduce Justiția la standarde cât de cât civilizate și, într-o noapte, totul a fost desființat.

Asta se întâmplă când Guvernul și Parlamentul încap pe mâna unui infractor.

Aceasta este lecția pe care România o primește în 31 ianuarie 2017, de la un guvern-marionetă, condus de un prim-ministru de paie, printr-un ministru de Justiție coadă de topor, care a executat un ordin scandalos, cu maximă slugărnicie. Ordonanțele penale nu au avut niciun aviz de la instituții din sistemul judiciar, au fost emise numai cu avizul Ministerului de Externe și al celui de Interne. Nu există avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Din momentul publicării în Monitorul Oficial, scapă toți șmecherii despre care scrie presa de câteva zile, de la Iliescu la Ponta, de la Dragnea la Ponta, de la Oprea la Ghiță.

Pur și simplu, au acționat ca niște bandiți fără scrupule, care au profitat de puterea dobândită, fără să le pese de consecințe, de revolta României sau de orice principiu elementar de Drept.

Lecția pentru România este că asta se întâmplă, inevitabil, când mulți naivi votează infractori și alți cetățeni, mult mai mulți decât naivii, nu se mobilizează la vot, lăsând decizia în mâna celor mai ușor de manipulat dintre noi.

În campania electorală și imediat înainte de alegeri am tot spus, în editoriale și în aparițiile de la TV, că nu contează programul PSD și nicio promisiune economică, pentră că singurul scop urmărit de grupul infracțional organizat în jurul condamnatului Liviu Dragnea este să scape de Justiție. Să-și păstreze averile făcute prin parazitarea statului și să fie lăsați să se lăfăie mai departe în bunstarea obținută din bani publici.

Noi rămâne să murim cu zile în spitale pe care ei le parazitează. Rămâne să murim cu zile pe șosele din Evul Mediu, pentru că ei își fac palate cu banii de autostrăzi. Rămânem să trăim într-o țară cu școli care stau să pice pe elevi, pentru ca ei fură și din banii de renovări.

Ne rămâne să trăim într-o țară în care, pur și simplu, ni se refuză dreptul la un trai civilizat într-o țară normală, din cauză că ei vor privilegiul să poată fura fără măsură și să nu răspundă în Justiție.

Asta se întâmplă când un infractor preia puterea într-o țară. Mafia e legiferată și legiferează cum vrea ea, pentru uzul ei. De aici, orice e posibil în România.

 



Pe aceeași temă: Ce facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat să-și rezolve dosarele? | OPINIE
Președintele infractor al PSD joacă bine rolul naivului care se preface că nu pricepe de ce este analizat atent bugetul în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Pentru binele României, să sperăm că Liviu Dragnea e doar un politician cu orizonturi politice teleormănene limitate și nu asistăm la ceva mult mai grav, comandat și pus la cale de la Moscova… cititi aici continuarea!



 

 

 

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă