15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăOp & EdOpiniiChallengerul PNL nu va mai fi PSD

Challengerul PNL nu va mai fi PSD

Dacă la votul politic PNL a atins 34 %, PSD s-a menţinut într-un elocvent, definitoriu şi solid ecart consolidat de 30%. Voinicul USR şi consoarta sa franţuzită PLUS fac larmă de parcă ar fi reorientat Pendulul lui Foucault în căutarea buricului pământului, deşi au luat împreună doar 13%.

Liderii USR-PLUS bat toba tare
Aşa cum bine a spus Traian Băsescu, PMP rămâne cel mai mare dintre partidele mici.
USR-PLUS a reuşit să câştige patru primării mari, iar liderii urcă pe val, uitând că au mai căzut de câteva ori.
Nu numai o serie de discuţii ajunse şi pe whatsapp-ul nostru de pe chat-ul conducerii partidului progresist, cu o falangă franceză şi una nenăscută germană (dar pregătită n.a.), ne îndreptăţesc să credem că parametrii luptei sunt altfel decât în declaraţii. USR-PLUS se va înfoia şi se va răţoi la liberali. Doar într-un moment bine ales, îndelung ticluit.  
PNL a băgat ambrozia-n casă şi acum se miră de ce îi vine să strănute. 

Cum să fie urmașii lui Lenin de dreapta?
Noua dreaptă? Mai mare cacealma nici nu s-a văzut. Unde în lume, dreapta e legată de egalitatea de gen, de hulirea bisericii, de fanteziile progresiste?
Dreapta, în toată lumea civilizată, e promotoarea valorilor tradiţionale, a familiei, a creştinismului şi a libertăţii, fără îngrădiri de gen, de hulă sau de BLM-uri năşite de conclavurile neduse la biserica neamurilor.

Înfrângerea lui Trump ar deschide zorii noii precarități
Toţi ochii planetei sunt aţintiţi spre alegerile prezidenţiale din SUA. Înfrângerea lui Trump ar fi echivalentă cu instituirea precarităţii lumii noi, a turmei apostilate Zombi de cunoscători.
În afară de Franţa, niciun stat european n-a lăsat un loc de expansiune atât de mare neomarxistilor vopsiţi în salvatori.
Toate programele fanteziste şi aiuritoare ale lui Macron s-au dovedit eşecuri totale. Din punct de vedere economic, Franţa e la un pas de faliment, iar corpul social, în stare de detonare.
Julien e omul Élysée-ului, deci nimic bun nu poate importa prin mişcarea de doi franci şi restul e-uri de quiche Lorraine.
Corăbierii adevăraţi ai luntrei globaliste nu se arată la faţă. Pe catarge sunt legaţi nişte pigmei, ghidaţi pe câmpul de luptă, altfel decât puneam noi soldăţeii de plumb printre tancurile din războaiele noastre imaginare.

Războiul lor e real
USR-PLUS va coabita cuminte cu PNL-ul, până în ziua în care lui Nicuşor Dan i se vor rezolva problemele care ţin de termocentrale şi a câtorva contracte de investiţii din banii guvernului, pentru a avea noua clientelă ceva de ronţăit.
Cine e dispus să creadă că Nicuşor Dan moare de grija bucureştenilor e liber să se închine la secta globalistă.
Cum am mai spus, disonanţa apare în momentul când raţionalul emoţional se transformă în raţionalul cognitiv. Ieşiţi din transă, consumatorii de iluzii au nevoie să-şi rezolve nevoile primare. Când nu-şi vor mai putea plăti facturile, atunci beţia colectivă nu va mai fi carburant electoral. Austeritatea va veni la pachet cu trezirea din exuberanţă şi căderea în depresia premeditată.

Fritz e doar într-o cursă de etapă
Nu întâmplător din spumantul german a răsărit la Timişoara un neamţ primar. Orice senzor de mişcare politică citeşte că Fritz e doar într-o cursă de etapă. Doar nu se va înţepeni neamţul în deretica locală? O să fie plasat mai sus. În curând îl vom vedea mai des. Va însufleţi mişcări. Steagurile le va ţine sus. Că i se permite. Are tânărul vânt din pupa.
Apropo de neamţul scos învingător la Timişoara.

Un fost ţărănist, aciuiat într-o comunitate din jurul Lacului Maggiore, nepăsător de aerele de vedetă ale turistului George Clooney, mai cunoscut decât lebedele de pe luciul apei, a purces la un mic drum politic. Şi-a adunat mai mulţi români cu reşedinţă şi cu drept de vot.I-a rânduit nemţeşte. Şi-a prezentat intenţia de a candida pentru un mandat de consilier. Filialele partidelor naţionale au explodat.

Cum tu, un expat, vrei să faci parte dintre aleşii locali? I-au oferit trei sau patru sinecuri, numai să nu se înscrie în competiţie. Unul de la „5 stele” i-ar fi spus că lista sa electorală l-ar putea scoate chiar primar. Asta nu se poate. Şi amicul meu era ca Fritz cetăţean european. Dar nu de acelaşi rang şi cu aceleaşi stele protectoare.

Românii nu câștigă alegerile din Zanzibar. De ce?
Sigur că românii din Germania mi-ar putea da o contra replică. Timişoreanca Ramona Pop e viceprimar al Berlinului, din partea verzilor. Dar nu comparăm Italia cu Germania la taliile electorale şi nici la pectoralii politici.
USR-PLUS va încerca să-şi rupă condiţia de tertium non datur, aşa cum părinţii lor ideologici şi-au rupt izmenele de borfaşi, atunci când au trimis elitele ţării în puşcărie.
Nu doar printre liderii progresiştilor se discută că ei au nevoie de un prim ministru. Pentru a avea aşa ceva trebuie să se constituie în challangerul PNL-ului. Dacă e susţinut de sistem, ne poate face surpriza în decembrie, la parlamentare. Numai prim ministru liberal să nu fi, acum când idolii generaţiei Z se încalţă cu fesul. Pe un picior albastru, pe altul roz, pentru ca la pântece să poarte centura curcubeu, aşa de fason, pentru a fi în contrast cu sprâncenele pensate şi piepturile epilate.  
O ţară predată la cheie hegemonului, oricare ar fi el, nu are anticorpi de rezistenţă la infecţia cu noul internaţionalism sectar. Şi atunci e posibil orice. Şi să ne închidă gura, la ordinul de seară al regimentului.  
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă