32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăOp & EdSuspendați-l! Ducele de râpă trebuie trimis în marea vacanță

Suspendați-l! Ducele de râpă trebuie trimis în marea vacanță

Președintele Klaus Iohannis “a luat-o razna.” Nu am spus-o noi, ci omul care l-a făcut președinte: Ludovic Orban. După principiul ancestral: “eu te-am făcut, eu te omor,” victima devine călău. Fostul lider PNL a dat semnalul luptei pentru suspendarea lui Iohannis. AUR a și demarat procedurile parlamentare.

Nu vom vedea kanunul, ci doar obișnuitul stadioanelor românești: “ratările se răzbună.” Orban nu poate decât să moară cu președintele de gât, maximă frățietate.

Pentru cei care nu l-au citit pe Ismail Kadare, kanunul este legea nescrisă a albanezilor, acceptată, respectată și aplicată, atât de săraci, cât și de bogati, de femei și de bărbați. Aceasta a permis supraviețuirea unui popor osândit, supus atacurilor repetate, atât ale estului otoman, cât și al occidentului hulpav, din timpul ducilor venețieni.

citește și: Isteria climatică prevestește sfârșitul capitalismului

Să mai spunem de unde venea carantina? De laquaranta giorni,” cele patruzeci de zile, în care bolnavii de ciumă trebuiau să stea izolați, departe de Veneția, fie la Dubrovnik, fie în ținuturile de azi ale Albaniei.

De la ducii genevezi la Ducele de râpă

Pentru că despre duci vine vorba și azi, ne vom axa pe Ducele de râpă. Klaus Iohannis, în accepțiunea liberalului care i-a făcut pârtie spre președinția României (vorbim de Orban), președintele a luat-o razna. Chiar așa prost clinician politic e Orban? Nu a citit ce scriem noi de aproape șapte ani? Despre aroganța lui, mare cât casa?

CITEȘTE ȘI: România, noua Lombardie

În timp ce avea o bună colaborare cu el, fostul lider liberal nu vedea asprimea din ochi, nici țâfna, nici zeflemeaua. Erau în acord. Îi unea lupta împotriva unui dușman comun: PSD și gogoașa guvernării.

Orban a dat semnalul luptei pentru suspendarea lui Iohannis

Prezent în emisiunea “Ce-i în gușă / și-n căpușă” de la Radio Gold FM, i-am recunoscut lui Cozmin Gușă că de abia de acum iau în serios calculul suspendării președintelui, pe care eu personal nu l-am votat niciodată, dintr-o repulsie pe care o aveam de când ca inspector școlar și toată ziua cerea ministrului Marga bani de la stat. Nu pun în discuție închinările sale la porțile străine. Știu drumul, cărăușul și locul unde s-a mărturisit. Că doar naivii au crezut că el a ajuns președinte prin votul poporului român. Cel puțin, încă din 2014, mi-s martore paginile ziarelor, am spus că “nu e singur pe lume.” Pe vremea campaniei electorale din 2014, când țara fierbea, vânam aurore boreale, încordând nervii prietenilor de dreapta, la maxim. Cu ce mă încălzește că acum toți îmi dau dreptate?

Când s-a instalat dihonia?

Mulți liberali se mai întreabă când s-a rupt lanțul de iubire dintre Iohannis și Orban. Mult înainte decât cred ei. Ce se vede cu ochiul liber e momentul în care fostul președinte al PNL a avut imprudența de a-și anunța candidatura la președinție, fără a lua binecuvântarea starosterului de la mănăstirea închinării, adică de la președinte.

În luna mai 2021, când a făcut fatidicul anunț, Ludovic Orban nu știa că principala misiune dată de puterile centrale lui Klaus I-ul era găsirea succesorului? Profilerii politici zic că Washington-ul, Parisul și Berlinul vor unul și mai obedient.

citește și: Faraoane!

În seara anunțului l-am sunat. I-am prevăzut că din acel moment și l-a făcut pe Iohannis dușman. După câteva luni, marele șef de trib peste români a provocat criza guvernamentală, pe care o avem și acum, doar după ce a aflat că Stelian Ion voia să pună în fotoliile vacante ale DIICOT și DNA persoane din junta #rezist, uzurpându-i lui prerogativele prezidențiale. Din cauza orgoliului nemăsurat, a dat foc la țară. A aruncat România în valul patru de pandemie, pentru că a încercat să-și securizeze dreptul de a nominaliza viitorul președinte.

Președintele n-are suflet. Strigam degeaba. Urechile erau ceruite. Azi, fanii săi îs căzuți în depresie. Marile iluzii dau în final marile deznădejdi. De 20 de ani nu mă mai îmbarc în nave gen: Speranța.

Întâmplările curg, mai dihai ca destinele. Iohannis se prăbușește din înălțimea celor 66 de procente, pe care le-a adunat în 2019, la sub 14 %. Pentru ca să fie salvat, să nu moară politic, tot Orban sare cu plasa înaintea hoitului prezidențial.

Sus pe piramide nu s-a simțit aerul rece al nervozității lui Klaus, doar după ce unul din garda sa pretoriană l-a fotografiat în albul său imaculat. Exact. Turistul nu era turist. Ci unul dintre securiștii lui. Experiența mea politică spune că primii care fug și dau în gât președintele se comportă precum Brutus. E în tainele firii templierilor să-și înjunghie ducele prea sus cocoțat.

Orban a dat semnalul luptei pentru suspendarea lui Iohannis. Dar cine este geeeeeeneralul? A aflat prea târziu.

Pe cine nu lași să moară? N-avem senior. Cine să trimită viitorul președinte după țigări?

În ciuda ordinelor de la Cotroceni, Orban a supraviețuit. Acum anunță că se implică în demiterea lui.

Fotografiile de la piramide au o semnificație uriașă. Apariția lor e un semn că până și cele mai fidele structuri încep să-l părăsească. Păi și cum mai desemnează viitorul președinte? Aici e bună comparația cu Traian Băsescu, făcută de fostul redactor șef al “României libere,” Dan Turturică. Într-un moment similar ca cel de-acum, Traian Băsescu nu a mai putut să-i asigure succesiunea Elenei Udrea.

Șarpele ascuns din Giza i-a pus lui Iohannis blestemul străinului. De acum înainte, pentru el, orice călătărie va fi un calvar. Va fi urmărit și-n gaură de șarpe. Tot lui Ludovic Orban îi va trebui să-i mulțumească după că nu i-a aplicat kanunul. Există zeci de rezerviști care ar proceda ca-n povestea balcanică.

Vocile lumii

Ludovic Orban

Fost președinte PNL

 „Cred că Iohannis nu își termină mandatul. A luat-o razna complet! Mă voi implica cu toată forța pentru demiterea lui!,” a afirmat Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, debarcat de președinte și de către sistem prin acțiuni oculte, pe care nu le-a devoalat încă. Semnalul de luptă al celui învins pe nedrept a fost dat în timpul emisiunii “Culisele puterii,” de la Realitatea Plus, moderată de Anca Alexandrescu.  


.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă