2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăOp & EdPoliticienii noștri au uitat sau nu i-a interesat Ziua Educației

Politicienii noștri au uitat sau nu i-a interesat Ziua Educației

Ieri, 05 octombrie, a fost Ziua Mondială a Educației, dar politicienii de pe Dâmbovița au fost prea ocupați cu “Superman” și alte benzi desenate cu personaje ce ocupă funcții esențiale în statul român.

Până la miezul zilei de ieri, nu se putea găsi niciun mesaj al ministrului Educației, al premierului încă în funcție, al șefilor celor două Camere ale Parlamentului sau al șefului statului, în niciun comunicat de presă și pe nicio pagină de rețea de socializare a acestora, legat de însemnătatea zilei de 05 Octombrie.

Poate că până la finele zilei, măcar unii dintre ai și-au amintit să dea copy-paste dintr-un mesaj plin de ipocrizie transmis în anii anteriori.

Dacă s-a întâmplat acest lucru, nu a fost în timp util pentru a prinde și închiderea ediției noastre.

Pentru o dată atât de importantă, firesc era ca mesajele pentru preșcolari, elevi, studenți și cadre diadactice să fie dat la prima oră a dimineții.

Probabil că elevii și profesorii sunt obișnuiți cu orele matinale, dar nu se poate spune același lucru și despre parlamentarii care nu prea reușesc să “facă ochi” nici la orele ședințelor din Casa Poporului, programate după prânz.

Despre Educație s-a uitat și de ziua ei, așa cum este Învățământul ignorat zi de zi în țara noastră, de peste treizeci de ani.

Politicienii noștri își amintesc de Educație, doar pe la începutul anului școlar sau când nu au alte teme cu care să-și mai crească puțin vizibilitatea în fața potențialului electorat.

Nu a fost cazul zilei de 05 octombrie 2021, când toți parlamentarii făceau calcule pentru a-l zbura pe Superman Florin Cîțu de la Palatul Victoria, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, era prins în scenarii ale liberalilor pentru un premier interimar, – din câte am înțeles de la diverse surse – iar președintele Klaus Iohannis a fost ocupat cu vizite prin străinătate, pentru discuții legate de Australia și alți “parteneri strategici”.

La mulți ani încununați cu succes tuturor celor implicați în sistemul educațional!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă