0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăOp & EdȘcolile, sub pandemie și autoritățile, în amnezie

Școlile, sub pandemie și autoritățile, în amnezie

Avem sute de unități de învățământ preuniversitar închise din cauza cazurilor de COVID-19, ne îndreptăm încet, dar sigur, spre închiderea majorității școlilor, dar aleșii noștri sunt relaxați.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a spălat pe mâini de responsabilitate, aruncând în curtea școlilor puterea de a decide asupra suspendării cursurilor.

Într-adevăr, era greu pentru orice ministru al Educației să ia o decizie la nivel național.

Este de apreciat intenția șefului Învățământului de a menține deschise școlile, dar este, în același timp, și o decizie cu efect de bumerang, în contextul în care noua tulpină a SARS Cov 2 se răspândește în rândul copiilor.

Ceea ce nu îi este de scuzat lui Sorin Cîmpeanu este faptul că nu a avut un cuvânt mai puternic în fața șefului Executivului.

E greu de conceput că autoritățile nu se așteptau ca unitățile de învățământ să se întoarcă în online, în ciuda mesajelor încurajatoare din vară și de la prima zi a anului școlar.

Și nu au făcut nimic.

S-a uitat de pregătirea școlilor pentru predare online.

Nu s-au mai achiziționat dispozitive digitale pentru elevii care provin din familii defavorizate.

Nu s-au achziziționat dispozitive digitale pentru profesori și nici nu li s-au oferit bani pentru astfel de echipamente.

Nu era o măsură greu de luat, având în vedere că Ministerul Educației nu alocă niciun ban pentru dotarea unităților de învățământ cu material didactic.

Guvernanții nu au vrut să învețe nimic din experiența din anul precedent.

Da, este adevărat că și asociațiile de părinți și de elevi s-au “sucit”, trecând de la dorința arzătoare de a fi menținute cursurile cu prezență fizică, la scandări pentru trecerea în online.

Totuși, un cadru didactic cu experiența lui Sorin Cîmpeanu ar fi trebuit să se aștepte la schimbări radicale de atitudine din partea celor mai mulți părinți, elevi și chiar colegi profesori.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă